Amazone Bloesems – Florais da Amazonia

Maria Alice Campos Freire en Isabel Facchini Barse

De Florais da Amazonia zijn remedies die Maria Alice Campos Freire en Isabel Facchini Barse samen hebben ontwikkeld. Door de natuur te bestuderen hebben ze ontdekt dat de energie van de planten en bomen al in balans en harmonie is omdat ze nog in verbinding zijn met de oorspronkelijke staat van de schepping. Maria Alice en Isabel zijn 15 jaar lang bezig geweest met healing en gezondheid voor zichzelf en voor vele anderen. Hun aandacht ging uit naar genezing tussen lichaam en ziel.

In de zomer van 2015 ben ik 6 weken naar het midden van de Amazone gereisd om les te krijgen van Maria Alice over de Florais de Amazonia. Ik wilde de remedies ervaren op de plek waar ze vandaan komen. Het was een prachtige reis door het oerwoud. Maria Alice woonde in Mapia, een dorp midden in de Amazone. Daar heeft zij Medicina da Floresta opgericht samen met Isabel. Medicina da Floresta is het centrum waar de remedies worden gemaakt van de bloesems, planten en bomen die in het oerwoud worden gevonden. De mensen die er werken doen dit in verering en in samenwerking met de natuur. Het lokale ziekenhuis Santa Casa (heilig huis) ligt vlak naast het centrum. Maria Alice is een van de 13 grootmoeders die zich samen met andere grootmoeders van andere stammen, van over de hele wereld, is gaan bezighouden met het behoud van de originele kennis van de aarde. Momenteel woont ze nu in Brasilia en reist ze over de hele wereld om workshops te geven en deze kennis te delen. Isabel barse leidt nu Medicina da Floresta in Mapia.

http://www.nativevillage.org/

Passion flower

clematis

 

 

 

 

De verschillende soorten remedies:

De hoge bomen uit het Virgin Forest, het afgebrande bos “Capoeira”, struiken, epifyten, lianen, schimmels en paddenstoelen, gecultiveerde planten, medicinale planten, tuinplanten en vruchtdragers. Iedere remedie heeft zijn eigen werking op een ander niveau. Planten die dicht bij ons wonen hebben een andere werking dan bomen midden uit het oerwoud of planten uit het Virgin (originele) oerwoud. Er zijn zo’n 70 remedies uit Mapia, 22 remedies uit Juruá. Er zijn verschillende combinatieflesjes die de innerlijke balans herstellen b.v. : de chakra’s, medium druppels, mentale en emotionele balans .Er zijn combinatie flesjes voor verschillende fasen in je leven. Zo zijn er bv prachtige bloesems voor jong volwassenen (pubers) om meer bij zich zelf te blijven.  De remedies werken op verschillende niveaus zoals emotioneel, mentaal en spiritueel. Er zijn remedies die je helpen emoties te verwerken, je te concentreren, te gronden, je te versterken. Ook zijn er bloesems die je helpen je eigen oorspronkelijke gaven te ontwikkelen zoals bv. helderziendheid en helderhorendheid, met als doel dat je terugkomt in je eigen kracht.

Ik ben opgegroeid met remedies. Mijn moeder werkte met de Amazone bloesems, en nog heel veel andere remedies. In moeilijke periodes in mijn leven hebben de bloesem remedies mij veel geholpen trauma’s te verwerken, ook hebben ze veel inzicht gegeven in mijn eigen patronen en overlevingssystemen. De liefde voor de remedies groeide daardoor eigenlijk als vanzelf.

 Ik ben de Heliconia en breng je kracht.Heliconia

Bach bloesems

Bach gaat ervan uit dat elke ziekte een gevolg is van een disharmonie tussen de persoonlijkheid (verstand en gevoel) en het diepste verlangen van het (wilsaspect) van de ziel. De Bach bloesems herstellen door hun trillingen het contact met het hoger zelf.

De 38  remedies zijn onderverdeeld in  7 hoofdgroepen van emoties:

  1. angst
  2. onzekerheid
  3. onvoldoende interesse in hier en nu
  4. eenzaamheid
  5. overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
  6. moedeloosheid en wanhoop
  7. overbezorgdheid over het welzijn van anderen

 

Edward Bach

Edward Bach begon op 20-jarige leeftijd aan een medische studie aan de universiteit van Birmingham. Als student had Bach al meer interesse in de patiënten dan in hun ziektes. Al gauw zag hij dat de reguliere geneeskunde werkt op basis van symptoombestrijding. Hij was ervan overtuigd dat de persoonlijkheid van een mens een belangrijke invloed had op diens gezondheid. Hij kon zijn patiënten urenlang bestuderen om hun persoonlijkheid te kunnen begrijpen. Na zijn studie werkt hij als arts, hulp-chirurg en later als Bacterioloog. In 1918 maakt hij kennis met het werk van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de hedendaagse homeopathie. Hahnemann was er net als hijzelf van overtuigd dat elk mens anders is en individueel behandeld dient te worden: behandel de patiënt, niet de ziekte.

Zijn ideaal om natuurlijke geneesmiddelen te maken zorgde dat hij vanaf 1928 steeds vaker in de natuur op zoek ging naar planten die hij kon gebruiken. De bloemen die hij vond prepareerde hij eerst nog op homeopathische wijze en probeerde ze uit op zichzelf en zijn patiënten. In september 1928 vond hij de eerste planten die aan zijn wensen voldeden, en hij besloot om de wetenschappelijke en kunstmatige medicijnen achter zich te laten. In 1927 legt hij de basis voor de Bach bloesem remedies. Hij legt dan verband tussen de gemoedstoestand van de persoon en de ontwikkeling van diens ziekte. In mei 1930 verliet hij Londen definitief en trok samen met zijn assistente Nora Weeks een aantal jaren door Wales en Zuid-Engeland, op zoek naar planten die hij geschikt achtte. In 1932 ontdekt hij 12 remedies voor 12 karaktertypes en publiceert hij zijn eerste boek over deze nieuwe remedies, “ The twelve Healers en Heal Thyself”. Later werden er 7 helpers bij gevonden. Deze remedies bereidde hij niet langer op homeopathische wijze, maar via een door hemzelf ontwikkelde methode. Eerst werkt hij met de zonnemethode en later met de kookmethode. In 1935 gaat hij over op de stock tinctuur en ontwikkeld nog 19 bijkomende remedies. Zijn Bachbloesem therapie bestaat dan uit 38 remedies.

 

 

Star of Bethlehem

 

 

 

 

 

 

 

 

Dietmar Kraemer

Dietmar Kraemer is een Duitse Heilpraktiker die erg geïnteresseerd is in het werk van Bach. Sinds 1983 heeft hij een eigen praktijk voor natuurgeneeskunde. Door verder onderzoek in het werk van Edward Bach en het werken met de Bach remedies ontwikkelt hij de nieuwe therapieën met Bach remedies I,en II . Dietmar schreef verscheiden boeken over de relatie van de bloesems, de meridianen, de chakra’s en de huidzones. Zijn therapie bestaat uit werken met de remedies, oliën, kleuren, klanken en metalen.

Volgens Dietmar werkt de methode op verschillende niveaus zoals etherisch, emotioneel en mentaal. Op etherisch niveau wordt behandeld met kleur en klanktherapie. Op emotioneel niveau wordt behandeld Bach remedies en etherische oliën. Op mentaal niveau wordt gewerkt met edelstenen.

Bloesemremedies activeren het zelfhelend vermogen van het lichaam. Bel vrijblijvend voor informatie of een afspraak : Tel.0640302842.